Keresse meg a legolcsóbb járatokat

Peru Tambopata Nemzeti Rezervátum

Ünnep Peru Tambopata Nemzeti Rezervátum


Peru délkeleti részén található Tambopata Nemzeti Rezervátum egy igazi természeti kincses doboz. A vidéken található dzsungel és folyók területén sokféle állat él, többek között számos ragadozó madár, majmok és a világ legnagyobb pillangói. Az emberek számára a Nemzeti Rezervátum elérhető turistáknak, akik nagyon szeretnék felfedezni a dzsungelt és a folyókat a természettel szembeni elkötelezettségüket fejezni ki.

A Nemzeti Rezervátumot 1990-ben alapították annak érdekében, hogy megvédjék a leánykanális és a Tambopata folyó vidékét, valamint a vidék természeti értékeit, amelyekre az emberek egyre nagyobb hatással vannak. A Nemzeti Rezervátumot azonban nem csak azért hozták létre, hogy megvédjék a természetet, hanem azért is, hogy a turistáknak lehetőséget adjanak a nemzetközi turizmusban való részvételre és a természettel való közvetlen kapcsolat létrehozására.

A Nemzeti Rezervátum számos, az átlagos kutatnokkal azonosított nemzeti parkon kívül álló védekezési lehetőséget kínál. A Tambopata Nemzeti Rezervátumban nagyszerű lehetőséget kapnak a látogatók, hogy megismerjék a dzsungel régióit és folyóit. A turisták megtekinthetik a nemzeti parkot és az állatokat a következő népszerű eszközökkel: séták a dzsungelben, kajak, csónak vagy egyéb hajó elvétellel, merev szárnyú repülőgépekkel vagy akár kerékpárral történő túrák.

A Nemzeti Rezervátum területén számos turisztikai létesítmény áll a látogatók rendelkezésére. Itt találhatók a szálláshelyek, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek. A vendéglátóhelyek mélyen a dzsungelben találhatók, szép és természetes környezetben, ahol a látogatók harmonikus tapasztalatot élhetnek át. Az ételek is inkább helyi, környékbeli ételek, amelyek megfelelnek a helyi ízlésnek.

A turistákat a Nemzeti Rezervátum látogatásakor egy a Nemzeti Park szervezete által alkalmazott vezető fogadja és a leszállítja a helyreiekhez. Az engedélyezett idegenvezetők száma korlátozott, ennek eredményeként határidőt kell adni a látogatásuknak. A vezetők helyi emberekkel együttműködve biztosítják, hogy az emberek biztonságban legyenek, amikor a dzsungelben barangolnak.

A Tambopata Nemzeti Rezervátumban lévő egyik legjobb élmény az állatok megfigyelése útján szerezhető be. A dzsungelnek a kisállatok és madarak mellett nagyobb állatai is otthont adnak. Az állatok között látni lehet majmokat, óriás pillangókat és madarakat. Az emberek szabadon járhatnak a Nemzeti Parkon belül, hogy saját szemükkel tapasztalják meg, hogy milyen lélegzetelállító látványt kínálnak a folyók és a dzsungel.

A Tambopata Nemzeti Rezervátum látogatása egy felejthetetlen élmény, amelyet a turisták sosem fognak elfelejteni. A dzsungelben való barangolás és az állatok megfigyelése megnyitja a világot a természettel való közelség tapasztalatán keresztül. És az egyik legjobb dolog a Nemzeti Rezervátum látogatása során az, hogy a látogatók ezzel segítenek az állatok és növények megvédésében, amelyeket nem csak az emberek, hanem a föld is nagyon szeret.


Időjárás Peru Tambopata Nemzeti Rezervátum


Peru Tambopata Nemzeti Rezervátum a dél-amerikai ország délkeleti részén található, és egy olyan időjárás jellemzi, amelyet a forró és nedves trópusi éghajlat határoz meg. A rezervátum több mint 1,5 millió hektárnyi területet foglal magában, amelyek a perui Andok hatalmas esőerdei borítják. Az időjárásban az esőzések és a hőmérséklet jelentős változásai figyelhetők meg.

Az időjárás Tambopatában

Tambopata rezervátum időjárása meglehetősen meleg és nedves. Az évnek számos időszaka van, amikor az esőzések elhozzák a trópusi vihart. Ezek az esőzések általában áprilistól októberig tartanak. Az esős évszakban általában délután esik az eső, és a hőmérséklet 30 ° C felett lehet. Az esős évszakban a páratartalom magasabb, ami miatt meleg érzetünk lesz a bőrünkön és hamar fáradtak leszünk.

A száraz időszak november elején kezdődik, amikor a hőmérséklet kissé csökkenni kezd. Az időjárás suhága általában december végén ér véget, amikor a hőmérséklet a nappali 30 ° C és az éjszakai 20 ° C közt mozog. Az időjárás Tambopatában az év elején leginkább nyugodt és száraz időszakot mutat, a hőmérséklet a nappali órákban felett 30 fokon változik.

Milyen öltözék szükséges?

A Tambopata régióban szükséges az egész évre megfelelő öltözködés. A hidegebb hónapokban könnyű kabátot vagy termikus ruhát is viselhetünk, míg a melegebb hónapokban szellős ruházatot javasolunk, amelynek van légáteresztése. Mivel trópusi éghajlat uralkodik, fontos hogy az öltözékben a nedves ruházat elkerülésének fontosságát is észben tartsuk.

Összefoglalva, Tambopata rezervátum időjárása forró és nedves, és az esőzések az év jelentős részében jelen vannak. Az utazás során érdemes figyelni az időjárási előrejelzéseket öltözék és utazási tervezés céljából. Tambopata tajtékos esőerdői és gazdag állatvilága miatt azonban természetesen érdemes idelátogatni egész évben függetlenül az időjárási viszonyoktól is!


Repülőjegy Peru Tambopata Nemzeti Rezervátum


A Tambopata Nemzeti Rezervátum egy hatalmas természeti terület Peruban, amely értékes trópusi erdőket, folyókat, tavakat és vadon élő állatokat tartalmaz. Az ökológiai turizmus számára egyik legkedvezőbb hely Peruban, ahol látogatók és kutatók egyaránt megismerhetik ezt a lenyűgöző természeti kincset.

Ha te is részt szeretnél venni ezen a csodálatos kalandon, először meg kell szerezned a repülőjegyedet. A Tambopata Nemzeti Rezervátum elérése hajóval lehetséges, de a leggyorsabb módja a repülőgép. A terület legközelebbi repülőtere a Puerto Maldonado Nemzetközi Repülőtér, amely körülbelül 45 perces autóútra fekszik a Nemzeti Rezervátumtól.

Számos befektető és idegenforgalmi szolgáltató rendelkezik közvetlen járatokkal Puerto Maldonado-ba, beleértve a LATAM Airlines-t, az Avianca-t és az AeroPeru-t. A repülőjegyek ára nagyon változó lehet, és számos tényezőtől függ, mint például a foglalás ideje, a szezon, a légitársaság, vagy az utazás időtartama. Az árak általában 100-300 dollár között mozognak, az időponttól függően.

Sajnos a COVID-19 járványjelentés miatt az utazási korlátozások és az egészségügyi szabályozások felgyorsították a repülőjegy árak növekedését, így előfordulhat, hogy a jegyek drágábbak lehetnek, mint korábban. Emellett a járatok száma jelentősen csökkent, és rengeteg utazási korlátozás lehet még érvényben a jövőben is.

Azonban, ha sikerül szerezned egy jegyet, megéri befektetni az utazásodba, mivel a Tambopata Nemzeti Rezervátumban kínált élmények egyedülállóak és pótolhatatlanok. A környéken számos turisztikai attrakció található, mint például a Madre de Dios folyó, az Inkaterra Canopy Walkway, vagy a Sandoval-tó, amely az Amazonas egyik legnagyobb tava.

Végül, ne felejtsd el, hogy az út előtti készületek részét kell, hogy képezze az utazási biztosítás megkötése és az egészségügyi állapotod ellenőrzése a COVID-19 esetében. Ha biztonságosan és kényelmesen eljutsz Peru-ba, a Tambopata Nemzeti Rezervátum merülj el az Andok és az Amazonas gazdag biológiai diverzitásban, és élvezd a környék csodáit.


Szállás Peru Tambopata Nemzeti Rezervátum


A Tambopata Nemzeti Rezervátum Peru dél-keleti részén található, az Andok hegység és az Amazonas medence határán. Ez a terület több mint 274,690 hektáron keresztül terjed, és a világ egyik legnagyobb biodiverzitást tartalmazza. Az utazók számára kínált szállási lehetőségek közé tartozik a forrólevegős sátrak, fafaluak, dzsungeles szállodák és luxusdzsungeles kempingek.

Az egyik lehetőség, hogy egy dzsungel lodzsban szállunk meg. Az ilyen szálláshelyeknek általában korlátozott kapacitása van, hogy megőrizzék a dzsungelben élő állatok és növények természetes környezetét. Az ilyen lodzsokban olyan programok vannak, mint a madármegfigyelés, a kenuzás, a dzsungeltúrázás és a lakosságból származó növényekkel kapcsolatos tevékenységek. Az itt lakók általában kiképzett természetvédelmi szakemberek, akik segítenek a vendégeknek felfedezni a dzsungel titkait.

Azok számára, akik szeretnének több kényelmet és luxust élvezni, a dzsunglel sétával elérhető több szálloda is rendelkezésre áll. Ezeknek a szállásoknak a designja általában natúr anyagokra épül, és az épületek természetes környezetbe vannak integrálva. Az ilyen dzsungel-szállodák luxuskörülményeket biztosítanak a vendégeknek, beleértve a medencét, a szaunát, az étkezést a szabadban és magán túrákat is. Az ilyen szállodákban az éjszakai látogatásokat egy kényelmes ágyon eltölthetjük, míg a dzsungel hangjai a hátunk mögött csendben süvítenek.

A Tambopata Nemzeti Rezervátum területén azonban nem csak a dzsungel szállások kínálnak vonzó lehetőségeket. A Rézervátumban található egy forrólevegőssátrakra is van lehetőség. Ez elengedhetetlen azok számára, akik megtapasztalnák az erdő éjszakai közegét, különösen, hogy az éjszakai dzsungel hangulata sokszor egy különleges tapasztalást nyújt vendégeinknek.

Mindazonáltal, bármilyen szállást is válasszuk, a Tambopata Nemzeti Rezervátum látogatása a szenvedélyes természetbarátok számára tökéletes választás. Az itt található vadon élő állatok és növények lehetnek nagyon különleges élmények, melyeket máshol nehezen fogunk megtapasztalni. Ez az utazás azonban azt is jelenti, hogy a kényelem néha korlátozott lesz, de ezen a kombinációja és a természet varázsa biztosan felejthetetlen élményeket szerez a látogatóknak. Érdemes felkeresni a Tambopata Nemzeti Rezervátumot egy hangulatos dzsungel túrával, és megtapasztalni Peru egyik legszebb természeti kincsét egy környezettudatos szállásfelajánlásban.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Peru Tambopata Nemzeti Rezervátum


1. Milyen állatok élnek a Tambopata Nemzeti Rezervátumban?
A rezervátumban élnek majmok, ragadozók (például jaguárok), krokodilok, madarak (például ara papagájok), hüllők (például gyíkok) és rengeteg rovar.

2. Milyen növények találhatók a Tambopata Nemzeti Rezervátumban?
A rezervátum nagyon sokféle növényt kínál, beleértve a trópusi esőerdők halhatatlan fáit, a szőlőféléket, orchideákat és sok más növényfajt.

3. Mikor a legjobb idő látogatni Tambopata Nemzeti Rezervátumot?
Az időjárás Tambopata Nemzeti Rezervátumban meleg és párás. Az ideális idő a látogatásra az áprilistól szeptemberig tartó száraz szezonban van.

4. Hogyan jutok el a Tambopata Nemzeti Rezervátumhoz?
A legjobb módja az eljutásnak, hogy a fővárosból, Limából repülővel utazzunk Puerto Maldonadoba, majd onnan a Tambopata Nemzeti Rezervátumba szervezett utazással.

5. Milyen szállási lehetőségek vannak a Tambopata Nemzeti Rezervátumban?
A Tambopata Nemzeti Rezervátumban kempingezést és esőerdői kunyhókat is kínálnak, azonban a legtöbb látogató a puerto maldonadi szállodákban maradnak.

6. Mit kell magammal vinnem Tambopata Nemzeti Rezervátumba?
Sokak által ajánlott dolgok közé tartozik az esőkabát, a naptej, a szúnyogriasztó, a hosszú nadrág és a hátizsák.

7. Mennyibe kerül egy utazás a Tambopata Nemzeti Rezervátumba?
Az árak nagyon változóak lehetnek attól függően, hogy milyen utat választ, hol és mennyi időt kíván eltölteni. Az árak 250 és 2500 dollár között változhatnak.

8. Mit tudok tenni Tambopata Nemzeti Rezervátumban?
A Tambopata Nemzeti Rezervátum számos lehetőséget kínál a sétára az esőerdőben, madármegfigyelésre, kajakozásra, krokodilfigyelésre és még sok másra.

9. Milyen veszélyeket kell figyelembe venni a Tambopata Nemzeti Rezervátumban?
Tambopata Nemzeti Rezervátum látogatása során az állatokkal és a környezettel fennálló veszélyekre kell ügyelni, beleértve a krokodilokat és a ragadozókat.

10. Milyen más dolgokat tudok csinálni Puerto Maldonadoban, amikor nem látogatom a Tambopata Nemzeti Rezervátumot?
A vásárlás, a helyi piacok látogatása, a sétálás a városban és a Djevojka zlatne koseyéhez hasonló helyek látogatása otthon maradáskor szórakoztathat.


Nejrozsáhlejší online výběr letenek

98% boldog ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

A legkedvezőbb repülőjegyek minden országba a világon

Olcsó repülőjegyek az egész világba egy weboldalon.

Repülőjegyek felderítése