Keresse meg a legolcsóbb járatokat

Nicaragua Kukorica-szigetek (Big Corn Island és Little Corn Island)

Szállás Nicaragua Kukorica-szigetek (Big Corn Island és Little Corn Island)


Nicaragua sokaknak egy észak-amerikai nagyhatalom által kialakított békeellenes köztársaság, vagy éppen egy hurrikánok által állandóan veszélyeztetett ország. Azonban a közép-amerikai országnak az északi karibi partvidéke azoknak is érdekes helyszín, akik az egyediségre és a természetre vágynak. A Nicaraguai Kukorica-szigetek (Big Corn Island és Little Corn Island) észak-keleti karibi részén találhatóak, így ez a cikk az ottani szálláslehetőségeket mutatja be.

A Kukorica-szigetek kicsik, talán körülbelül 10 kilométer hosszúak csak, és nem teljesen lakatlanok, hajnali csirkesorakozásokkal és két üdíjklubbal, és sok jamaicai vendéglátóipari dolgozóval, akik az idilli trópi nézetet hozzák létre. Ezen a trópusi paradicsomon a homokos partok és az egykor százéves korallok által kialakított csodálatos búvárkodás célállomásainak tartják. Kukorica nagyobb, mint a Kis Kukorica, és míg a kettő között némileg eltér az árszint, a szigetek érdemei ugyanazok.

A Big Corn Island nagy, a hagyományos Vendégházakból a Stilts Világítótoronyig, bármilyen szinten és költségvetésben találnak vendéglátóipari szolgáltatásokat. A Casa Canada, az egyik legrégebbi és legkedveltebb vállalkozás, a szállásérzékenységi besorolásokban 3 csillagot talál az Arden-reaktorban, és felszereltsége a vendégeknek ideális választást biztosítja. A Casa Canada több mint 3600 négyszögletes láb, szobákból és közösségi helyiségekből álló összetett, mindenféle szórakozásnak és szívességnek megfelelve. Hat szoba, három szép lakosztályokkal és bungalókkal kombinálva tágas, kényelmes és hűvös a kifinomult dizájnnak köszönhetően. Az étterem exkluzív ételeket kínál a vendégeknek között.

A Little Corn Island a káprázatos természetének és a barátságos kis szállodáinak köszönhetően, a regisztrált hostelektől az északi parton található kis matracig, ami a fák árnyékában szaladgál. A Grace Cottages természetesen több kényelmet kínál, mint a Queen Crab Hostelt, de aegyszerű innen is elérhető központ és a strand egy pár perces sétával kapható. A Grace Cottages matracokat, szobákat és lakosztályokat tartalmaz. A fák árnyékában barátságos személyzete és a közösségi területek a családi nyaralások és nászutak számára ideálisak, a cégnek például elvihetik a vendégeket a kék lyukak körüli túrákon, vagy a világítótorony látogatásáért.

Összességében, Nicaraguában a Kukorica-szigetek az ideális választás lehet a szálláshelyek szempontjából. A nagyobb Big Corn Islanden szélesebb választékkal található meg a szálláshelyek vonatkozásában, azonban a kisebb Little Corn Islanden jobban elmerülhetünk a trópusi paradicsomi világban és a hagyományos szálláshelyeken. Bárhogy is döntenek, a Kukorica-szigetek egy különleges és szép hely, amely nem hagyható ki azoktól, akik szeretnék felfedezni a karibi természetet.


Repülőjegy Nicaragua Kukorica-szigetek (Big Corn Island és Little Corn Island)


Nicaragua Kukorica-szigetei, a nagy kukorica-sziget és a kis kukorica-sziget gyönyörű, pálmafás szigetek a Karib-tengeren. Ezek a szigetek turisták számára rejtett kincsek, és sokan keresik fel őket, hogy eltöltsék itt vakációjukat. Ha planálod az utat, akkor beszéljünk kicsit a repülőjegyekről Nicaragua Kukorica-szigetekre.

Az Nicaraguai nemzetközi repülőtérén lehet elindulni a szigetekre. A repülőtér Managua városában található, és onnan vezet a kapcsolat a Kukorica-szigetekre. A legolcsóbb jegyeket talán 25 000 forinttól lehet megkapni, de az árak változhatnak a szezontól és a foglalás idejétől függően.

Az utazásnak van egy cseppnyi bonyolultsága, de megéri az utat az eredményért. A Kukorica-szigetek nem a könnyen elérhető helyek közé tartoznak, így számos utazási lehetőség közül választhatunk:

- Busszal: A busz a Managua airport-tól indul és Porto Ramosig tart a szigeteken. Ahhoz, hogy elérjük a szigetet, át kell menni a Atlanti-óceán (összesen körülbelül hat óra). Ez az utazás olcsóbb, de sokkal hosszabb is az út.

- Repülővel: Ez a leggyorsabb módja az utazásnak, de a legdrágább is! Csak a La Costeña járatok szolgálnak ki a Big Corn Island és a Little Corn Island szigeteket, és jellemzően hétszer repülnek egy nap (hacsak nem változik a menetrendjük). A repülőút kevesebb, mint két óra.

Ha azonban szokásainkat figyelembe vesszük, a lehető legjobb és legegyszerűbb választás lenne egy repülőjegy vásárlása. Kényelmes és gyors utazást garantál. Az árak ugyan változhatnak, de a repülőjegyek általában 40-100 USD között mozognak az egyik irányban. A foglalásokat érdemes előre lefoglalni, különösen a turisztikai szezonban.

A szigeteken eltöltött idő alatt érdemes felfedezni a környezetet. Szinglik és párban utazók is találnak itt maguknak megfelelő programokat. Nem beszélve a szállas választékról, amely a Kukorica-szigetek minden ütemében kínál szállást.

A Kukorica-szigetek több érdekes helyet is kínál, mint például a nagy tenger, a kis tenger, a vadvilág és a kis falvak. A szigetek körül kiváló snorkeling és merülési lehetőségek is vannak, így érdemes rendelkezésre állni néhány órát, hogy minél többet eltölthessünk itt.

Így tehát, ha repülőjegyeket szeretnél Nicaragua Kukorica-szigeteire, egyre több repülőjárat van, amelyek hegyinden lenyűgöző kilátásokat kínálnak. Azt javasoljuk, hogy foglaljatok a lehető legkorábban, hogy élvezhessétek a Karib-tenger nyugalmát és szépségét, miközben a Kukorica-szigeteken lebegtek. Az utazás minden része izgalmas lehet, de a végső eredmény valószínűleg meghaladja a legvadabb álmait is.


Időjárás Nicaragua Kukorica-szigetek (Big Corn Island és Little Corn Island)


Nicaragua Kukorica-szigetei, vagy ahogy helyiek nevezik őket, a Big Corn Island és a Little Corn Island egy különleges hely a Karib-tengeren. Az időjárás itt a trópusi éghajlat jellemzője, ami azt jelenti, hogy egész évben meleg van és az esős évszak a nyáron van.

A legjobb időszak a látogatásra a szigeteken december és április között van, amikor általában kevés eső esik és a hőmérséklet 24-30 Celsius-fok között van. Ez a szárazsági időszak, és a turisták számára is a legjobb időszak a strandok és a vízi sportok élvezésére.

Azonban a szigeteken bármikor lehet eső, de általában a nyári esős évszakban, május és november között esik a legtöbb a csapadék. Ez az időszak még mindig alkalmi kirándulásokra használható, de a látogatóknak fel kell készülniük a sűrűbb felhőkre és a nagyobb eső mennyiségre.

Fontos megjegyezni, hogy a Karib-tengeren egyenletes áramlás van, és bármikor előfordulhat vihar vagy hurrikán is. A hurrikán-szezon júniustól novemberig tart, és bár a Kukorica-szigetek nem a leginkább veszélyeztetett területek, még mindig érdemes tudni, hogy a viharok több napra is eltartanak, és a helyiek és a turisták is felkészülnek a legrosszabbra.

Összességében az időjárás Nicaraguai Kukorica-szigetein trópusi éghajlatú, és a legjobb idő látogatásra a szárazsági időszakban, december és április között van. Azonban a látogatóknak bármikor lehet esővel számolniuk a nyári esős évszakban, és készülniük kell a lehetséges hurrikánokra is, amelyek előfordulhatnak hazatérésük után is.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Nicaragua Kukorica-szigetek (Big Corn Island és Little Corn Island)


1. Milyen időjárásra lehet számítani a Kukorica-szigeteken?

A Kukorica-szigeteken trópusi éghajlat uralkodik, így egész évben meleg és nedves időre kell számítani. Az átlaghőmérséklet 25-30 fok között változik, az év nagy részében 80-90% körüli a páratartalom.

2. Hogyan jutok el a Kukorica-szigetekre?

A legjobb módja a repülőgép használata, amely Managuából indul és közvetlenül a Big Corn Island-ra érkezik. A Little Corn Island-re csak hajóval lehet eljutni a Big Corn Island-ról.

3. Hol érdemes megszállni a Kukorica-szigeteken?

A legnépszerűbb szálláslehetőségek a szigeteken a panziók, a vendégházak és az apartmanok. Érdemes időben foglalni, mivel főszezonban gyorsan betelnek az események.

4. Milyen tevékenységeket ajánlanak a Kukorica-szigeteken?

A Kukorica-szigeteken számos tevékenységet ajánlanak, mint például a búvárkodás, a kenuzás, a kerékpározás, a túrázás és a tengeri halászat.

5. Hol érdemes enni a Kukorica-szigeteken?

A Kukorica-szigeteken számos étterem található, amelyek a helyi ételek mellett nemzetközi fogásokat is kínálnak. Az árak is különféle, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb étkezést.


Ünnep Nicaragua Kukorica-szigetek (Big Corn Island és Little Corn Island)


Nicaragua számos lenyűgöző természeti csodával rendelkezik, amelyek élményekben gazdag nyaralást ígérnek. Az ország legimpozánsabb égeri a Kukorica-szigetek, amelyek az Atlanti-óceán szélén találhatók. A két sziget - a Big Corn Island és a Little Corn Island - varázslatos szépséggel rendelkezik, és a turisták számára tökéletes menedéket nyújtanak a nyüzsgő városok és az idegesítő zajok elől.

A Big Corn Island

A Big Corn Island, amelyet a helyiek Coco Grande-nak is neveznek, kisebb, mint a kistestvére, de felfedezésre érdemes annál is jobban. A korallokban gazdag vizek, a tiszta fehér Homokos strand és a zöld erdők vonzó turistacélponttá teszik. Ez a hely nemcsak a szépséggel vonzza a látogatókat, hanem az ételek is kiválóak. Az élénk városi élet sem kihagyható, ahol mindig találni valami szórakoztató dolgot.

Az éjszakai élet pedig igazán eleven. A zenétől hangos klubokban rengeteg fiatal szórakozik, és nem fogod megbánni, ha velük tartasz. A gyönyörű tengerparti naplementék megfelelő sétányokat keresnek. Mindennapi tevékenységként szörfözhetsz vagy búvárkodhatsz az Atlanti-óceánban. Az egész sziget lenyűgöző, és kijelenthető, hogy nem lehet megunta a mexikói kultúrával összefonódó nicaraguai varázst.

A Little Corn Island

A Little Corn Island a sok kisebb sziget egyike, amelyek Nicaragua részei. Eltérően a nagyobbik testvérétől, a Little Corn Island mesés trópusi erdőségekkel és könnyedén megközelíthető korallokkal és más védett területekkel rendelkezik. A szemekben lévő friss tengeri naplementét élvezhetve horgászhatunk a sziget partjainál található kis halászfaluiban, amelyet ugyanaz a helyi közösség őriz. A természeti szépségek mellett a helyi kultúrával is megismerkedhetsz, és részt vehetsz a hagyományos helyi ünnepek rendezvényein.

A tökéletes nyaralás Nicaragua Kukorica-szigetein majdnem az év bármely szakaszában élvezhető. Az utazás egyik nagyszerű része a helyi ünnepi szokások megismerése. Az élelmiszer-kultúra és a legendák azonban ennek a helyszínnek a személyiségét jelentik, és a helyiek készen állnak rá, hogy megmutassák, milyen gazdag kultúrája van a helynek. A Nicaraguai Kukorica-szigetek egyike a legcsodálatosabb helyeknek, amelyre a világ bármelyik pontján talán csakis ez jellemző.


Nejrozsáhlejší online výběr letenek

98% boldog ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

A legkedvezőbb repülőjegyek minden országba a világon

Olcsó repülőjegyek az egész világba egy weboldalon.

Repülőjegyek felderítése