Keresse meg a legolcsóbb járatokat

Kambodzsa Preah Vihear templom

Repülőjegy Kambodzsa Preah Vihear templom


A Preah Vihear templom Kambodzsa északi határánál található, és az UNESCO világörökségi örökség része. A látogatók számára rendelkezésre állnak repülőjegyek a környező országokból és a fővárosból, Phnom Penhből.

Az egyik leghatékonyabb módja a repülőjegyek foglalásának, ha az utasok a Skyscanner webhelyen keresnek. Ezen a webhelyen a látogatók megadhatják az indulási várost, az utazás időpontját, a kívánt érkezési helyet, valamint az utazók számát. Az oldal majd listázza az összes lehetséges járatot olyan vállalatoktól, mint a Vietnam Airlines, a Thai Airways, a Bangkok Airways és a Cambodia Angkor Air.

A Thailand Airways a Bangkok és Siem Reap közötti járatokat kínálja a turistáknak. A Cambodia Angkor Air szintén szolgáltatásokat biztosít a Phnom Penh-ból Siem Reap-ra és Kambodzsa más részeire.

Azoknak, akik a délkelet-ázsiai térség más országaiból érkeznek, az AirAsia rendelkezik járatokkal Kuala Lumpur és Phnom Penh között, míg a Jetstar Asia Singapore-ból utazik Siem Reap-ba.

A repülőjegyárak változóak lehetnek, attól függően, hogy a szolgáltató, az időpont és az utazók száma. Általában a legdrágább időszak a téli, karácsonyi szezon, míg az árak a nyáron és az őszi szezonban valamivel alacsonyabbak lehetnek.

Miután érkeztek Siem Reap-ba, a látogatóknak taxival vagy busszal kell eljutniuk a Preah Vihear templomhoz, amely körülbelül 150 km-re található. A taxi útja körülbelül 3-4 órát vesz igénybe, míg a buszok kb. 5-6 óra alatt érnek oda.

Bár a Preah Vihear templom elérni nem egyszerű, az utazás megerőltető, de mindenképpen megéri. A látogatók egy lélegzetelállító templomot találnak, amely a völgyben található és valódi kalandnak tűnik. A kambodzsai Preah Vihear templom látnivalói közé tartozik a régi fal, az ívelt kapuk, a hatalmas teraszok, a fantasztikus kilátás és a csendes erdők, amelyek a szerkezettel körülölelik azt.

Összességében a Preah Vihear templom látogatása kiváló lehetőség a kambodzsai kulturális élmény számára. A repülőjegyek előre lehetségesek, és a látogatók akár Thaiföldről, Vietnamról, Malajziából, vagy akár a közeli országokból is érkezhetnek Siem Reap-ba, ahonnan a Preah Vihear Templomhoz legközelebb 150 km-re találhatóan lehet eljutni. Az utazás megerőltető lehet, de a látnivalók és a kultúra felfedezése nagyszerű élményt nyújt.


Időjárás Kambodzsa Preah Vihear templom


A Preah Vihear templom Kambodzsa északkeleti részén található, a Dangrek-hegység tetején. Az öreg templom a történelem során sok vihart és politikai feszültséget átélt, azonban az időjárás is komoly kihívások elé állítja.

Kambodzsa az éghajlati zónák határán fekszik, így az időjárás változékony. Az országban két évszak van: az áprilistól októberig tartó esős időszak, és a száraz időszak, amely novemberben kezdődik és április végéig tart. Az esős időszakban gyakoriak az áradások és az özönvíz szerű esőzések, ami veszélyeztetheti a Preah Vihear templomot is.

Az esőzések hatására a hegyi utak nehézkesen járhatóak, és a Preah Vihear-hegy tetején található út is nagyon veszélyessé válhat. A helyiek és a turisták is nehezebben jutnak fel a hegyre az esős időszakban, és a saras utakon való közlekedés is nehezebbé válik.

A száraz időszakban a Preah Vihear templom környezete sziklásabb és szárazabb, ami megkönnyíti a helyiek és a turisták számára a hegyre történő kapaszkodást. Az esős évszak legalább csökkenti a por mennyiségét, amely az északkeleti szelek hatására terjed a hegy környékén.

Az időjárási kihívások mellett azonban a Preah Vihear templom előtt álló legnagyobb kihívás a politikai bizonytalanság. A templom határviták tárgyát képezi Kambodzsa és Thaiföld között. A előző években a két ország közötti viszony enyhült, de politikai változások miatt az itteni helyzet ismét bizonytalan.

Végső soron az időjárás és a politikai bizonytalanság ellenére a Preah Vihear templom továbbra is Kambodzsa egyik legszebb látnivalója marad, amelyet mindenkinek ajánlunk, aki a régióba látogat. Csodálhatjuk az öreg épületek történelmi hátterét és lenyűgöző környezetét, miközben figyelünk a körülöttünk lévő kihívásokra.


Ünnep Kambodzsa Preah Vihear templom


A Preah Vihear templom Kambodzsa egyik legfontosabb történelmi látnivalója. Az UNESCO Világörökség részeként elismert építmény az ókorban a Khmer birodalom fontos vallási központja volt.

A templom Preah Vihear tartományban, az ország északi részén található, és a Dangrek-hegység lábánál áll. A templomot a X. században építették, és az ázsiai történelem fontos állomása volt.

Az épület hatalmas és impozáns, a történelmi időkben a hatalom jelképeként szolgált. Az épületben leginkább a Khmer építészeti stílus jelenik meg, melyet ráadásul az idő is megkímélt. Az épületbe vezető lépcsők mellett találhatók a hatalmas oszlopok és a díszletes kapuk, amelyek a templom felé vezetnek.

A Preah Vihear templom számos történelmi eseménynek adott otthont Kambodzsa történetében, beleértve a sok ezer évvel ezelőtti istentiszteleteket, valamint a birodalom hatalmának csúcspontjait és azok mókuskerekét. Az épület azonban a mai napig is félreesőnek számít a turisták körében, így ha valaki igazán felfedezni akarja Kambodzsa történelmét, akkor mindenképpen érdemes felkeresni ezt az építményt.

A templomhoz vezető út gyönyörű tájakkal ajándékozza meg a látogatókat. Az indokínai dzsungelen keresztül vezető helyeken lehetőség nyílik a környező vidékre való kitekintésre és a változatos növényzet megismerésére.

A Preah Vihear templom látogatása Kambodzsa egyik legérdekesebb és legnagyobb élményei közé tartozik. Ha megnézed, hogy mit rejt a történelem és a kambodzsai kultúra e büszkesége, akkor biztosan emlékezetes pillanataid lesznek az életedben.

Ha úgy érzed, hogy szeretnéd megtapasztalni az ország történelmét, és egy kicsit elmélyedni a khmer kultúrában, akkor a Preah Vihear templom megtekintése mindenképpen ajánlott. Az épület varázslatos légkörének köszönhetően egy csodálatos nyaralást tölthetsz el Kambodzsában, amely még hosszú idő után is emlékezetes marad a szívedben.


Szállás Kambodzsa Preah Vihear templom


ról

Kambodzsa Preah Vihear Templom nagyon fontos műemléke, amely a Világörökség része. A templom a 9. században épült, és a Khmer birodalom idején volt egy fontos vallási központ. A templom a Laosz és a Kambodzsa közötti határon található, és a Preah Vihear-hegyen áll. A helyszín kiváló kirándulóhelynek számít azok számára, akik érdeklődnek az ősi történelem és az építészet iránt.

A helyszín elérhető Kambodzsa északkeleti részén található Siem Reapból és a Laoszi Pakséből is. Siem Reaptól mintegy 200 km-re, míg Paksétől 120 km-re helyezkedik el. A legközelebbi város Preah Vihear, amely néhány kilométerre fekszik a templomtól. A legjobb módja annak, hogy eljusson a templomhoz, az autóval vagy motorkerékpárral való utazás. Az utat megközelítheti a Preah Vihear City vagy Chom Ksan városából is a látogatók kényelme érdekében.

Ha a turisták a templomon belül szeretnének maradni, van néhány szállás az elérhető, köztük hotellek és vendégházak. Érdemes megjegyezni, hogy a szálláslehetőségek alapvető lehetőségeket kínálnak a turisták számára, és nem felelnek meg egyesek luxus igényeinek.

Az egyik olyan szálláslehetőség a Preah Vihear Boutique Hotel, amely a templom közelében található, és többek között légkondicionálóval, kábel-TV-vel és fürdőszobával rendelkezik minden szobájában. A Preah Vihear Resort is alternatív szálláshely lehet a turisták számára Tbaeng Meanchey-ben, amelynek közelsége lehetővé teszi a templom könnyen elérhetőségét.

A legtöbb turista csak egy napot tölt ezen a helyen, és érdemes tudni, hogy a templom helyét biztonságosnak tekintik. Azonban a turistáknak ajánlott követniük az adott helyszínről szóló utazási tanácsokat, és a környékén tartózkodni a nap végéig.

Összességében, ha Kambodzsában jár, érdemes meglátogatni a Preah Vihear Templomot, hogy megtekinthesse az ősi építészet és a hely történelmi jelentőségét, és a szálláslehetőségek lehetőséget nyújtanak arra, hogy közelebb kerüljünk a helyhez és több időt tölthessünk itt. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy ennek a helynek a látogatása előtt ajánlatos az utazási tanácsok és a biztonsági előírások betartása.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Kambodzsa Preah Vihear templom


1. Miért jelentőségű a Preah Vihear templom?
A Preah Vihear templom az egyik legszebb és legfontosabb szentély a khméri birodalomban, mely a világörökség része. Az UNESCO világörökség listáján szerepel, és fontos szerepet játszik a kambodzsai kultúrában és vallási életben.

2. Hol helyezkedik el a Preah Vihear templom?
A Preah Vihear templom a kambodzsai és thai határ között fekszik a Dangrek-hegységben, a Preah Vihear tartományban. A templom magaslaton épült, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre.

3. Hogyan lehet eljutni a Preah Vihear templomhoz?
A legkényelmesebb módja a repülővel való utazás a Siem Reap vagy Phnom Penh nemzetközi repülőtereire, majd onnan autóval vagy buszokkal továbbutazni. A legközelebbi város Sra Em, ahonnan motorral vagy tuktukkal lehet eljutni a templomhoz. Az autóval történő utazás nem ajánlott, mivel a hegyi útak rossz állapotban vannak.

4. Milyen belépőjegy ára van a Preah Vihear templomhoz?
A belépőjegy ára felnőtteknek 10 dollár, diákoknak 5 dollár és gyermekeknek 1 dollár. A belépőjegy ára magában foglalja az audioguide-t is.

5. Milyen nyitvatartási idő van a Preah Vihear templomnál?
A Preah Vihear templom minden nap 7:00 és 17:00 óra között van nyitva.

6. Milyen ruhára van szükségem a Preah Vihear templomnál?
Ajánlott lenne kényelmes és laza ruhát viselni, mivel a felsőbb részekre vezető lépcsősorok nagyon meredekek lehetnek. Kerülje a rövidnadrágokat vagy a szoknyákat, és inkább hosszú nadrágot vagy szoknyát és zárt cipőt viseljen.

7. Milyen éttermek vannak a Preah Vihear templom közelében?
Néhány étterem és kávézó található a templom közelében, ahol friss gyümölcsöt, szendvicseket és üdítőket lehet vásárolni. Fontos megjegyezni, hogy az ételek és italok általában drágábbak lehetnek, mint más helyeken, ezért ajánlott hozni néhány snack-et és vizet magunkkal.


Nejrozsáhlejší online výběr letenek

98% boldog ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

A legkedvezőbb repülőjegyek minden országba a világon

Olcsó repülőjegyek az egész világba egy weboldalon.

Repülőjegyek felderítése