Keresse meg a legolcsóbb járatokat

Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


1. Milyen időjárás várható Asszuánban?

Asszuán nagyon meleg és száraz város, főleg a nyári hónapokban. Átlagosan 40 fokos hőmérsékletre számíthatunk nyáron, de télen sem melegszik fel túlságosan a város. Legjobb időszak az ősz és a tavasz, amikor a hőmérséklet átlagosan 25-30 fok körül mozog.

2. Milyen ruházatot ajánlanak Asszuán látogatásához?

Mivel Asszuán nagyon meleg város, ezért ajánlott könnyed, laza, pamut anyagú ruhákban látogatni. Nyári sapka és napszemüveg is hasznos kiegészítő lehet. A templomokba és múzeumokba belépéskor ajánlott a testhezállóbb, visszafogottabb ruházatot viselni.

3. Milyen a helyi valuta Asszuánban? Hol lehet használni?

Az egyiptomi font (EGP) a helyi valuta Asszuánban. A legtöbb boltban és étteremben elfogadják a hitelkártyákat is, de hasznos lehet pénzt váltani az utazás előtt, hogy könnyebb legyen a készpénzforgalom.

4. Mik a legfontosabb látványosságok Asszuánban?

Asszuánban a legfontosabb látványosságok közé tartozik Philae temploma, Naszrani szigete és Abu Simbel temploma, amely a várostól távolabb található, de több szervezett kirándulás is szerveződik ide.

5. Melyek a legjobb helyek Asszuánban, ahol vásárolhatunk ajándékot vagy emléktárgyat?

A Souk Asszuán a legjobb hely a városban, hogy vásároljunk ajándékot vagy emléktárgyat. Itt szinte minden megtalálható, amit egy turista szeretne: textíliákat, kerámiákat, ékszereket és bőrárut.

6. Milyen étkezési lehetőségek vannak Asszuánban?

Asszuánban számos étterem található, amelyek az egyiptomi és a nemzetközi konyha specialitásait kínálják. Az egyik legnépszerűbb étel a Koshary, egy hagyományos egyiptomi étel, amely gabonaköret és zöldségekből áll. Az édesszájúaknak pedig ajánlott a baklava vagy a halawa.

7. Milyen a közlekedés Asszuánban?

Asszuánban a leggyakrabban használt közlekedési eszköz a taxi és a busz. A vonat is elérhető, hogy eljussunk Kairóba vagy Luxorba.

8. Milyen orvosi ellátás áll rendelkezésre Asszuánban?

Asszuánban több kórház és magánorvos áll rendelkezésre. Ha bármilyen egészségügyi problémák merülnének fel a látogatás során, akkor érdemes lesz megkeresni őket. Az időjárási körülmények miatt azonban fontos magunkkal vinnünk szükséges gyógyszereinket, és bőrünk védelmére szolgáló krémeket.

9. Hogyan lehet Asszuánba jutni?

Repülővel: Az Asszuán Nemzetközi Repülőtér a város közelében található, és rendszeres járatok közlekednek Kairóból és Luxorból.

Busz: A várost el lehet érni busszal Luxorból és Kairóból.

Vonat: A főváros és a város között az egyik legkényelmesebb közlekedési eszköz a vonat.


Repülőjegy Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Az Egyiptomi Asszuán egy különleges város, amelynek számtalan turisztikai látnivalója van. A város nevéhez méltóan igazi kincseket találhatunk itt, mint például a Philaei templom és a Naszrani templom, amelyek minden évben több százezer turistát vonzanak. Azonban, mielőtt elindulnánk ezen emlékezetes látnivalók meglátogatására, először foglalnunk kell repülőjegyet Egyiptom Asszuánba. Ebben a cikkben bemutatjuk a repülőjegyeket Egyiptom Asszuánba, valamint a látnivalókat, amelyekre számíthatunk a városban.

Az utazásunknak a repülőjeggyel kell kezdődnie. Az Egyiptom Asszuánba való repülőjegy ára általában 100 és 400 dollár között mozog, a pontos árat azonban a kiválasztott légitársaság, a dátum és az utazási időszak határozza meg. Azok, akik előre tervezik az utazást és időben foglalnak, jelentős kedvezményeket kaphatnak a repülőjegyek árából.

Az Asszuán International Airport az egyik legrégebbi és legnagyobb repülőtér Egyiptomban. A repülőtértől a város központja csak 20 percre található, így kényelmes és egyszerű utazást biztosít a látogatóknak. A repülőtéren számtalan kereskedelmi lehetőség áll a látogatók rendelkezésére, beleértve éttermeket, bankokat és szállodákat is.

Az Asszuánba történő utazás fő előnye, hogy az egyiptomi turisztikai látványosságokhoz viszonylag közel található. A Philaei templom és a Naszrani templom mindössze 10 percre találhatók a repülőtértől. A Philaei Templomot valójában az Abu Simbeli Templomhoz hasonlóan mentették meg a Nílus vízének feltöltésekor, és jelenleg egy mesterséges szigeten található. A templom művészi értékei és azzal kapcsolatos történelmi háttere rendkívül érdekes és értékes.

A Naszrani Templom a másik látványosság, amely meglátogatásra érdemes Asszuánban. A templom 10-20aként épült a kopt kultúra egyik jelképeként, és ma is használatban van. A templomban imák és szertartások zajlanak az aktív kopt közösség részvételével.

Az Asszuánba történő utazás megköveteli az igényes szálláshelyeket is, és szerencsére a városban nagyon sokféle szálláshely áll a látogatók rendelkezésére: a világhíres luxusszállodáktól a vegyesházakig. A szálláshelyek árát a törékeny szezonokon változó árak határozzák meg, a turisták azonban sokféle lehetőségből választhatnak.

Összességében elmondható, hogy az Egyiptom Asszuánba való utazás repülőjegyének az ára viszonylag mérsékelt, azonban érdemes előre tervezni és időben foglalni, mivel ezzel jelentős kedvezményeket lehet elérni. A város számos kulturális és történelmi látnivalóval rendelkezik, amelyek meglátogatásával felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak az utazók. Ha keres egy magával ragadó és különleges úti célt, akkor az Egyiptomi Asszuán az egyik legjobb választás.


Időjárás Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Asszuán, Egyiptom déli részén található, és az ország egyik legmelegebb és legszárazabb városa. Az éves átlaghőmérséklet 30 Celsius fok körül van, és általában csak néhány napi esőre számíthatunk az év során.

Asszuán egyedülálló helyszín, amely magában foglalja a Philae templomát és a Nubia múzeumot is. A Philae múltjáról elmondható, hogy az 1960-as években az Aszuáni-öbölben található egyik szigetről áthelyezték a Núbiai Háttérbe, hogy megóvják az árvízektől. A templom szép megjelenése és a környezet gyönyörűsége vonzóvá teszi a turisták számára látogatását, különösen a madármegfigyelők számára, akik különböző madárfajokat figyelhetnek meg ezen a területen.

Az időjárás hatása a látogatók számára

Az Asszuánban tapasztalható melegebb időre vonatkozó tanácsunk, hogy védje magát a napi kiszáradástól és az égetéstől. Ajánlatos a napernyők és székek használata, megfelelő fegyelmezettségű testmozgás és ivás előtt és után is, mivel akkor növekszik a vízveszteség.

A Philae templom területén található egy kis étterem is, amely lehetőséget nyújt a turisták számára az étkezésre és az ivásra. A turisták utazása során megindulnak Nasoslavi templomához is, amely Asszuánból csak egy órás utazással érhető el.

A Nasoslavi templomasszony-rész egész éves nyitva tartással rendelkezik, de az ideális idő az időjárás tekintetében a téli hónapokra esik (december és január). Az ilyen időjárás mellett a turisták élvezhetik a templomtúrák és az épülettel kapcsolatos információk teljes spektrumát.

Az év száraz időszaka április elejétől október végéig tart. Az év többi részén az inkább hűvös időre kell számítani, különösen a téli hónapokban. Azonban, még az év száraz időszakában is, érdemes lehet részt venni az Asszuánban lévő turisztikai látványosságokban és programokban, mint például a Núbiai múzeum és a Philae templom látogatása, mivel ezek az évnek bármely szakaszában igen vonzó helyek.

Összességében, bár Asszuán az év nagy részében száraz és meleg időjárással rendelkezik, továbbra is biztonságos és vonzó úti cél lehet a turisták számára. A látogatóknak érdemes figyelembe venni az időjárást, valamint magukat is védjék a napfénytől és az erős hőségtől. Az Asszuánban található turisztikai látványosságok, mint például a Philae templom, a Nasoslavi templom és a Nubia Múzeum egész évben vonzóak lehetnek azoknak, akik szívesen felfedezik az ősi Egyiptom kultúráját.


Ünnep Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Asszuán, Egyiptom egy exotikus és lélegzetelállító város, amely rengeteg látványosságot kínál a látogatóknak. Az ókori kultúra és történelem hihetetlenül gazdag, valamint a város valóban csodálatos természeti szépséget kínál. Ha azt tervezi, hogy nyaralást tölt Asszuánban, akkor mindenképpen látogassa meg Philae és Nasoszlavi templomait, amelyek különösen látványosak.

Philae Temploma:

Az Asszuántól alig 12 km-re található Philae temploma az egyik legkülönlegesebb építmény Egyiptomban. A templepület a Nílus folyón található kis szigeten eredetileg Philae szigetén állt. A kutatók és mérnökök azonban szerte a világon aggódtak az öböl elárasztása miatt, ami azt jelentette volna, hogy az épület víz alatt marad. Ezért úgy döntöttek, hogy áthelyezik a templomot. Az új helyszíne talán nem az eredeti helyén van, de biztosak lehetünk benne, hogy az elegáns struktúra lélegzetelállító maradt. Az épületet Hátsepszut királynő tortsalapította.

A templom domborművei és faragott oszlopai hihetetlenül rendezettek, minden pillanata teljesen lélegzetelállító. A látogatók egy varázslatos beavatásra léphetnek be az ókori mitológia és történetek sűrűjébe, amint a templomtitok rejtélyeit fedezik fel. A templom kupolás kézműves kovácsoltvas ajtaja, a mintázott falai és a faragott oszlopai a niilusi tájképpel együtt valódi látványosság.

Nasoslavi Temploma:

A Nasoszlavi temploma Asszuántól mintegy 4 km-re található és Egyiptom egyik legszebb épülete. A templomot 1874-ben találták meg az elsüllyedt Templom szigeten, és tűzfegyvereivel eddigre már sajnos igencsak erodálódott. Szerencsére azonban a nagy részét sikerült felújítani, a látogatók immár újra megcsodálhatják ennek a csodálatos építménynek az égig érő oszlopait, a szépen restaurált falát és a harmonikus mozgást mutató domborművekét.

A templomot harmadik Akhnaton faragta, és a legmeggyőzőbb mentség az épület fényűzőségének leírására. Az épület maga talán nem egy hatalmas szakrális mű, de annál inkább varázslatos szabályzatokban-rejtélyekben gazdag mitológiák. Az épület fejedelmessége az, hogy a látogatók felfedezhetik és tanulmányozhatják az egyiptomi mitológiát, valamint megtanulhatják, hogy milyen szerepet játszott a templom az ókori Egyiptom vallásában és kultúrájában.

Összefoglalva, Asszuánban az ókori Egyiptom legkülönlegesebb templomait találja, amelyekben életre kelnek az ókori mitológiák és történetek. A Philae és Nasoszlavi templomok látványosságait számos látogató élvezte már, és biztosak lehetünk benne, hogy ön is lenyűgöző élményekkel fog gazdagodni egy ilyen nyaraláson.


Szállás Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Az egyiptomi Asszuán városa az ország északi végében, az Aszuani-gát mellett található. Ez a varázslatos helyszín számos látványosságot és szálláshelyet kínál a turisták számára. Az egyik legérdekesebb látnivaló a Philae-templom, amely Asszuán szigetén található.

A Philae-templom egy ókori egyiptomi szentély, amely tiszteletére Isis, Osiris és Horusz isteneit imádták. A szentély a korábbi szigeten állt, de a környék hydroelektromos erőműve miatt az UNESCO Pusztulásra szánt Világörökség részeként azt lerombolták, és az épületelemeket az új szigeten újra építették. A szentély hihetetlenül jól megőrzött, lehetővé téve, hogy a turisták felfedezhessék az ókori egyiptomi művészetet és építészeti featjelveit.

A Nasoslavi-templom Asszuán városától keletre található, és az egyik legjobban megőrzött ókori egyiptomi szentély. Ez a templom több fásikulából áll, amelyek közül néhány a fajum templomából származik. A Nasoslavi-templomot későbbi időkben a kopt keresztények használták, és még ma is használatban van.

Asszuán városában számos szállás áll a turisták rendelkezésére. A legjobb szállás lehetőségek azok a helyek, amelyek a Nilus-folyó partján találhatók, ahol a vendégek élvezhetik a lenyűgöző kilátást a vízre. Az Abu Simbel-kunyhók, amelyek a Nubiának kicsi falujaiban találhatók, olyan megoldásokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik az embereknek, hogy egy hagyományos Núbiai életbe kóstoljanak be.

Az Abu Simbel-kunyhók egy hagyományos Núbiai falu, amely olyan történelmi és kulturális jelentőséggel bír, amelyre büszkék lehetnek. Minden kunyhó kézzel készült és autentikus elemekkel díszített. Az itt élő Nubiék rendkívül barátságosak és nyitottak új vendégeikkel szemben, örömmel mutatják be nekik a hagyományaikat és művészetüket, amelyek azóta is fennmaradtak.

Az egyiptomi Asszuán városa tehát valóban egy csodás helyszín, ahol a turisták évszázados kulturális és történelmi értékeket fedezhetnek fel. Az olyan helyszínek, mint a Philae-templom vagy a Nasoslavi-templom, vonzanak a történelem szerelmeseit, míg a Nilus-folyó partján található szállások kényeztető, nyugodt kikapcsolódást biztosítanak a turisták számára. Az Abu Simbel-kunyhók pedig nem csak a helyi kultúrát és hagyományokat mutatják be, hanem segítenek megőrizni őket is a jövő nemzedéke számára.


Nejrozsáhlejší online výběr letenek

98% boldog ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

A legkedvezőbb repülőjegyek minden országba a világon

Olcsó repülőjegyek az egész világba egy weboldalon.

Repülőjegyek felderítése